Spintube Disco

9.90€
Nyt -29%, normaalihinta 13.90 €

Valitse haluamasi malli

Tuotekuvaus

Hauen tavoittaa yleensä sieltä, mistä sille helpoiten löytyy pikkukalaa saaliiksi eli lumpeikoista, heinikoista, virtamontuista ja kivikoista. Tämä viehe on tehty näihin paikkoihin.

Disco suunniteltiin ja kehiteltiin Suomessa hauenkalastukseen ympäri avovesikauden. Kimaltavasta materiaalista käsin valmistettu haukiviehe imitoi pakoon pyrähtävää saaliskalaa, joka saa hauen hyökkäämään vieheeseen raivokkaasti. Vaikka kyseessä on isokokoinen n. 25cm pitkä viehe, sitä voidaan heittää ihan tavallisella virvelisetillä.

Vieheestä löytyy kahta eri painoa. Hitaasti uppoavaa 35g mallia käytetään yleisesti kylmän veden aikaan keväällä ja syksyllä, kun hauet tulevat matalaan syönnökselle, mutta viehettä voidaan käyttää myös kesä aikaan ns. pintavieheenä tai matalissa lumpeikoissa. Nopeammin uppoavaan 55g mallia käytetään useimmiten lämpimän veden aikaan (yli 13 astetta) ja sitä kelataan nopeammin, koska hauet reagoivat mieluusti nopeasti uitettuun vieheeseen. 55g mallia käytetään keväällä ja syksyllä syvemmissä montuissa ja virtavesissä.

Heittoperhossa on liukuva koukkuvaijeri, joka irroittaa vieheen kalan suusta ja ainoastaan 6/0 -koon suuri yksikoukku jää kalan kitaan kiinni. Yksikoukku mahdollistaa kalastuksen heinikossa ja lumpeiden seassa. Samalla yksikoukku on helppo irrottaa kalan suusta, eikä se sotkeennu haaviin helposti. Uusimmissa malleissa on isot 3D-silmät parantamassa vieheen ulkonäköa ja kalastustehoa.

- 35g hitaasti uppoava, pyyntisyvyys 0 - 3 metriä
- 55g nopeasti uppoava, pyyntisyvyys 0,5 - 6 metriä
- 6/0 yksikoukku + 30 cm haukiperuke
- Voit kalastaa ruohikossa ja lumpeikossa
- Suunniteltu Suomessa