Salsa raksihuppu 3kpl

13.90€

Valitse väri

Tuotekuvaus

Salsa-raksi on tarkoitettu kokonaisella syöttikalalla tapahtuvaan petokalojen uisteluun. Syötti viritetään uimaan niin, että se matkii haavoittuneen saaliskalan uintia pyörähtelemällä oman pituusakselinsa ympäri. Salsa-raksiin iskevät esim. lohet, taimenet, kuhat ja hauet, ja se on herkkua myös isoille ahvenille. Salsa-raksilla opit luonnonmukaisen ja erittäin mielenkiintoisen sekä tehokkaan pyyntitavan todella helposti ja vaivattomasti. Saat samalla tuulahduksen kalastuksen historiaa ja koet melkein unholaan jääneen pyyntimuodon hauskuuden ja mielekkyyden.

  • Salsa-raksihuppu on tarkoitettu n. 10-16 cm pitkille syöteille.
  • Tarkoitukseen soveltuvia syöttikaloja ovat mm. salakka, kuore, ahven, särki ja muikku.
  • Suosittelemme kokeilemaan myös Salsa-houkutuslevyä, joka on kehitetty yhdessä Salsa-raksihupun kanssa.

Käyttöohje

 Tapsin sidonta

Tapsi voidaan varustaa 1-2 koukulla. Käytettäessä kahta koukkua kannattaa etummainen koukku solmia siimaan tai käyttää silikoni/kumiletkun pätkää. Takakoukun voi sitoa tapsiin esim. lenkkisolmulla. Suositeltava koukkujen väli on n. 2-3 cm. Tapsin suositeltava pituus on n. 40-120 cm. Muista pujottaa mukana tullut siiman lukitsemiseen tarkoitettu letkunpätkä tapsiin ennen hupun laittamista. Sido tapsin toiseen päähän hyvänlaatuinen leikari estämään siiman kiertymistä. Raksihupussa on kolme eri vetopistettä. Tämä mahdollistaa erilaisten uintien säätämisen vallitsevien kalastusolosuhteiden mukaan. Syötin pyörähtelyn halkaisija riippuu käytettävästä vetopisteestä. Käytettäessä vetopistettä nro. 1 on uinti halkaisijaltaan pienikehäisintä, ja vastaavasti vetopistettä nro. 3 suurikehäisintä. Suositeltava vetonopeus vetopisteissä 1 ja 2 on n. 2-3,5 km/h. Vetopistettä 3 käytettäessä raksi toimii laajemmalla vetonopeusalueella. Suositeltava vetonopeus on n. 2-4,5 km/h.

Syötin kiinnitys ja säätäminen

  • Lukitse syötti huppuun mukana tulevalla muovitikulla painamalla tikku syötin läpi.
  • Kiinnitä etummainen koukku selkäevän takareunan kohdalle kylkiviivaan. Koukun varsi tulee olla kiinni syötin kyljessä.
  • Säädä syötti loivalle kaarelle siimasta vetämällä. Lukitukseen tarkoitettu elastinen letkun pätkä pitää uinnin kohdallaan ja mahdollistaa uinnin helpon säätämisen.
  • Säädä syötti pyörähtelemään n. 1-2 kertaa sekunnissa.
  • Mitä kaarevammaksi syötti on säädetty, sitä nopeampaa on pyörähtely.